sokoban++

Website

Automatische oplossers plug-ins:

YASS (Yet Another Sokoban Solver) plug-in
Download
(versie 2.149)
Dit is een oplosser gemaakt door Brian Damgaard, die tevens de auteur is van de YASC Sokoban kloon. De plug-in wordt gedistribueerd onder de GPL licentie. Kijk op de home pagina van de maker voor de broncode. Op die site kan je ook Sokoban YASC, en een opdrachtprompt-versie van YASS downloaden.
 
Sokolution plug-in
(download van Sokolution website) Dit is een oplosser gemaakt door Florent Diedler. Je kan de oplosser op de Sokolution website downloaden. Versie 2.031 werkt in Sokoban++. Om de oplosser in Sokoban++ te gebruiken, kopieer het gedownloade DLL bestand naar C:\Program Files (x86)\Sokoban++\solvers\. Sokolution v3.0 is een 64-bit applicatie, dus kan niet werken met (32-bit) Sokoban++. Je kan deze wel gebruiken als op zichzelf staande oplosser.
 
Festival plug-in
Download Dit is een oplosser gemaakt door Yaron Shoham. Je kan de oplosser op de Festival Sokoban Solver website downloaden. De oplosser kan worden gebruikt in Sokoban++ via de plug-in.
 
PocoSolv plug-in (1.0d)
Download
(ook beschikbaar als .zip archief)
PocoSolv is een oplosser gemaakt door David White. Deze versie is nu volledig met Sokoban++ geintegreerd, dus deze werkt direct na installatie. Voor meer informatie en een opdrachtprompt-versie van deze oplosser kan je naar de PocoSolv homepage gaan. Deze oplosser kan ook in een .zip archief worden gedownload, wat nuttig is als je Sokoban++ niet gebruikt.
 
BoxSearch plug-in
(download van Ge Yong's site) De oplosser BoxSearch is door Ge Yong gemaakt. Hij heeft een plug-in bij zijn oplos-programma bijgevoegd. Je kan BoxSearch downloaden op Ge Yong's homepage (internet archive).
 
Takaken 7.4 Solver plug-in
Download De Takaken plugin die bij Sokoban++ is inbegrepen ondersteund slechts Takaken Solver 7.2.2; deze plugin maakt het mogelijk de nieuwste versie te gebruiken. Je kan de oplosser downloaden van Takaken's site.
 
Tse's Sokoban Solver plug-in
Download Dit is de oplosser die in vorige versies van Sokoban++ zat. Voordat deze kan werken moet je Tse's Sokoban installeren. Klik hier om Tse's Sokoban te downloaden.
 
Prolog Solver Generator
Download Dit is een oplosser die alleen geschikt is voor programmeurs. Het genereerd een oplosprogramma voor een level in de taal Prolog. De oplosser is niet erg goed, als er meer dan twee objecten in het level voorkomen dan duurt het al veel te lang. Je hebt een Prolog compiler nodig om de gegenereerde oplosser te kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld SWI-Prolog. Vanaf de Prolog opdrachtprompt hoef je dan alleen "solve." (inclusief de punt) te typen om het oplossen te beginnen.
 
Takaken Solver
Download Dit is een plug-in die is gebaseerd op een oudere versie van de Takaken Solver (versie 2.7). Waarschijnlijk heb je deze versie niet nodig, omdat de Takaken solver die standaard in Sokoban++ zit versie 7.0 van de Takaken solver kan gebruiken.

Als je je eigen oplosser-plug-in wil maken, download dan de "development kit" van de Download pagina op deze site.